Emotionally Focused Therapy

Emotionally Focused Therapy is een evidence-based model voor relatietherapie dat oorspronkelijk door Dr. Sue Johnson uit Canada ontwikkeld werd. Het stelt de gehechtheidstheorie centraal en streeft naar het herstellen van verbinding en veilige communicatie tussen partners. 

Koppels die merken dat ze steeds opnieuw in dezelfde ruzies en conflicten belanden en merken dat ze hier niet zelf uit geraken. Wanneer je het gevoel hebt dat de ander je niet begrijpt en hoe harder je probeert dit duidelijk te maken, hoe groter het onbegrip en gevoel van eenzaamheid wordt. Veel koppels gaan doorheen fases in hun relatie waarin bijkomende stressoren zoveel druk zetten op hun initiële band, dat deze bijna niet meer voelbaar is. Het gevaar bestaat dat je er dan ook vanuit gaat dat de band niet meer bestaat of bijna verdwenen is. Tijdens relatietherapie nemen we de tijd om te vertragen en evalueren we samen wat ieder nodig heeft om terug dichter bij elkaar te komen. Om met diepgang en authenticiteit te communiceren en verbinding te herstellen.

Als je graag meer wil weten over deze benadering is het boek 'Houd me vast!' een zeer goede introductie. Dit boek is geschreven voor koppels en kan samen gelezen worden. 

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Stay tuned.
Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief