Wie zijn wij?

dr. Aisha Cortoos werkte jarenlang als slaappsycholoog in de slaapeenheid van het UZ Brussel. Samen met haar collega’s uit Antwerpen en Leuven, en in samenwerking met de Belgian Association for Sleep Research and Sleep Medicine (BASS), gaf zij vorm aan het Belgische landschap voor de behandeling van slapeloosheid.

Als postdoctoraal onderzoeker werkte ze samen met de Koninklijke Militaire School (KMS) op projecten rond slaap, vermoeidheid en prestatie. Ze is vrijwillig wetenschappelijk medewerker aan de VUB (Human Physiology and Sports Physiotherapy Research Group - MFYS), aan de KMS (Vital Signs and Performance - VIPER) en geeft ook les voor opleidingen van de BASS. Zij is auteur van verschillende internationale en nationale publicaties in tijdschriften en naslagwerken. Zij geeft lezingen en workshops in bedrijven en voor andere zorgverleners, en begeleidt cliënten met slaapproblemen, stressklachten, aanslepende vermoeidheid en burnout.

Iris Vantieghem behaalde een master in klinische psychologie (2011) en een master in onderzoekspsychologie (2012). Gefascineerd door slaapgeneeskunde en neurowetenschap, startte ze haar carrière als onderzoeksassistent aan de VUB, waar ze onderzoek naar emotieregulatie en slaap deed.

Ze werkte als slaappsychologe in de slaapeenheid te UZ Brussel en te AZ Jan Portaels, waar ze  cliënten met insomnie en stressklachten begeleidde. Ze volgde bijkomende opleidingen voor de behandeling van insomnie (CGT-i) en burnout, alsook de basisopleiding Acceptatie- en Commitmenttherapie (ACT) en een bredere opleiding in de slaapgeneeskunde (ULB/ULG/UCL).

Complementair aan haar klinische werk rond slaap, verdiepte ze zich in neurowetenschappen/ artificiële intelligentie. Ze heeft meegewerkt aan projecten rond mentale gezondheid en cognitieve monitoring bij Multiple Sclerosis (Nationaal MS Centrum, Myelin-H) en onderzoeksmethoden om de interactie tussen hersengebieden in kaart te brengen (KUL).

Bij Brainwise werkt Iris voornamelijk rond slaap, stress en angstgerelateerde klachten. In haar aanpak maakt ze afwisselend gebruik van cognitieve gedragstherapie voor slapeloosheid en principes uit acceptatie- en commitmenttherapie (ACT).